Ziua 2: Cum sa alegi un domeniu si un pachet hosting

Dupa cum ai citit in primul post, Cuvintele cheie si concurenta , am ales pentru optimizare doua cuvinte cheie: Sejur Grecia si Vacante Grecia. Avem in rezerva si “oferte grecia” dar nu stim inca daca timpul ne va permite sa lucram si in aceasta directie.

In acest articol ma voi axa pe citeva subiecte care nu tin neaparat de SEO,dar mai degraba de uzabilitatea si stabilitatea viitoarei pagini web.

Unul din primii si cei mai importanti pasi este alegerea domeniului. Trebuie gasit unul care fie usor de tinut minte, sa reflecte topicul sitului si in acelasi timp sa fie si uzabil din punct de vedere SEO.
Este foarte adevarat ca in acest prim moment sint factori pe care nu ii poti controla.De exemplu:toate combinatiile unui cuvint cheie pe .ro sau .com pot fi luate.Nu dispera.Inca se gasesc domenii bune.

E clar ca prima optiune pe care o avem in acest caz este sa cautam un domeniu care sa contina cuvintele cheie. Daca reusim sa gasim un astfel de domeniu avem deja un avantaj serios. In acelasi timp trebuie avut grija ca domeniul sa fie usor de tinut minte si sa fie usor de promovat prin alte metode decit SEO.

De aceea un vacante-grecia.ro (nu-l verificati – e luat deja 🙂 ) va fi mult mai bun decit sejur-in-grecia.ro E mai usor de tinut minte si marketat.

O chestiune : Motoarele de cautare nu isi dau seama daca in vacantegrecia.ro este vorba despre vacante in grecia sau despre cu totul alt termen.Daca vreti sa semnalizati prezenta cuvintului cheie in domeniu folositi un separator precum “-“.

Un alta idee pe care nu o pot confirma sau infirma.Sint voci care sustin ca este mai bine sa cumperi un .ro decit un .com daca tintesti piata romaneasca.Personal eu am avut rezultate f bune pe Romania cu domenii .com asa ca nu pot sa imi dau cu parerea. Oricum daca ar conta ar avea o influenta foarte mica.

Domeniile se pot cumpara din foarte multe locuri dar atentie : am vazut in Romania firme care iti cer bani mai multi decit e normal sau care inregistreaza domeniul in nume propriu.Personal recomand www.godaddy.com si http://rotld.ro.

Acum ca am terminat cu sfaturile in ceea ce priveste alegerea domeniului sa vorbim putin si de hosting.Sint o gramada de oferte in acest moment asa ca ai de unde sa alegi.Cel mai important lucru este ca serverul sa poata fi accesat(cu timpi rezonabili) in orice moment al zilei.

Nu va zgarciti la bani.Diferenta intre 10 dolari si 20 de dolari(pe luna) poate sa fie foare mare in ceea ce priveste calitatea serviciilor. Daca serverul pe care este websitul va merge o zi da si alta nu sint zero sanse sa aveti succes.

Daca la un moment dat platesti 100 usd pentru hosting trebuie sa stii ca de banii astia poti sa iti cumperi un server dedicat pe care il poti folosi la gazduirea mult mai multor pagini.

Este recomandat ca serverul sa fie in Romania daca tintesti piata interna.Daca nu gasesti o oferta convenabila in Romania nu te panica.Conteaza foarte putin daca ai serverul in State sau aici.

In concluzie : Cind alegi un domeniu incerca sa gasesti o combinatie care este usor de tinut minte si de promovat.Daca numele are in el si cuvintul cheie cu atit mai bine. Cind cumperi pachetul de hosting ai grija sa il iei de la o firma care are servicii de calitate.Situl tau trebuie sa fie “live” tot timpul.

Cam atit pentru ziua 2. Citeste si articolul lui Krumel : Domeniul web si gazduirea unui site

18 replies on “Ziua 2: Cum sa alegi un domeniu si un pachet hosting”

  1. “Motoarele de cautare nu isi dau seama daca in vacantegrecia.ro este vorba despre vacante in grecia sau despre cu totul alt termen.Daca vreti sa semnalizati prezenta cuvintului cheie in domeniu folositi un separator precum “-”.

    Imi permit sa te contrazic. Motoarle de cautare stiu sa faca diferenta. Vacantegrecia.ro este la fel de bun ca vacante-grecia.ro. In plus, vacantegrecia.ro este mult mai usor de retinut. Personal as alege aceasta varianta de nume.

  2. Da sint de acord cu tine pe faza cu “mai usor de retinut”. In ceea ce priveste diferentierea nu cred dar mai fac niste reserch.Poate s-au schimbat lucrurile si nu am fost pe faza.Dar maine ca in seara asta sint prea obosit. 🙂

    Thx pt comentariu

  3. E o problema asta cu cratima veche de cand lumea si sincer, nu stiu sa fie un “adevar”. In mod logic, as zice ca nu conteaza cratima, pntru ca un motor de cautare vede domeniul ca string de caractere si il compara cu un alt string de caractere (query-ul). Nu vede cuvinte, ci string-uri.

    Totusi, la cautari cu spatiu si cu cratima, obtii rezultate diferite, deci o diferenta este. Trebuie studiat 🙂

    Si eu as zice invers robyroy, vacante-grecia.ro e mai usor de retinut, pentru ca la o prima scanare cu privirea, delimitezi clar cuvintele, pe cand la vacantegrecia.ro nu. Dar intram deja in psihologie 🙂

  4. Eu nu as cauta in primul rand un domeniu care sa cuprinda cuvinte cheie. Personal cred ca se poate si fara. OK, sunt niste mici avantaje, dar cu putina munca se poate trece usor peste oricare alt site cu keywords/keyphrases in numele de domeniu.

  5. Un domeniu fara keyword-uri dar cu un nume sugestiv/interesant are valoare de branding buna, dar e clar ca are un dezavantaj in motoare. La doua site-uri similare, unul cu domeniu keywordat si celalalt nu, daca faci acelasi tip de optimizare tot cel cu keyword-uri va fi mai sus. Si mi se pare logic sa fie asa.

    Eu pentru un MFA/MFM as alege un domeniu gen keyword1-keyword2.com , dar pentru un proiect long term, as merge cu un domeniu cu potential de branding.

  6. da, se pare ca sint capabile sa fac diferenta chiar daca nu ai un separator ; am ramas in urma aici 🙂

  7. “Si eu as zice invers robyroy, vacante-grecia.ro e mai usor de retinut, pentru ca la o prima scanare cu privirea, delimitezi clar cuvintele, pe cand la vacantegrecia.ro nu. Dar intram deja in psihologie”
    Se poate sa ai dreptate 🙂 dar iti garantez ca dintr-o suta de potentiali vizitatori, 90 nu vor pune cratima cand vor tasta in bara numele domeniului :).
    Oricum e o parere personala, nu trebuie sa polemizam acum.
    Oricum daca e optimizat ok, sansele de a prinde un loc pe prima pagina in Google sunt relativ egale pentru ambele variante .
    Vis a vis de ceea ce spune Mihai, Tudi, sunt perfect deacord cu tine.

  8. Asa e robyroy, avantajul cratimei e ca la “scanare” ies cuvintele in evidenta, iar dezavantajul e ca la direct type-ins lumea uita cratima. Acuma depinde de la caz la caz sa pui in balanta aspectele astea 2 🙂

  9. nu conteaza daca server-ul e in state sau in Romania!? Eu mi-am luat teapa de doua ori cu server in state. Conteaza suportul in limba romana, conteaza daca trei sferturi din utilizatorii website-ului tau sunt in Intranet cu site-ul tau.

  10. Ma bucur ca am avut rabdare sa citesc si comentariile, astfel am aflat ca nu este importanta cratima (“-“) dintre cuvintele din numele domeniului. Continui sa citesc tutorialele voastre( ale tale si ale lui Krumel).

Comments are closed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221