SEO si bunul simt

Am citit o gramada de sfaturi pe internet care nu fac decit sa induca in eroare pe cineva care incearca sa optimizeze un site. Ceea ce foarte multi nu inteleg este ca SEO are o strinsa legatura cu “bunul simt” sau “common sense” cum ii zic americanii.

Incearca sa gindesti ca Google si vei primi raspunsuri la foarte multe din intrebarile tale.

Ce crezi despre o pagina in care la fiecare 10 cuvinte gasesti termenul “Viagra” ? Oare pagina este relevanta pentru acest termen sau este doar o incercare de manipulare ?

Ce crezi despre un site care trimite numai catre alte pagini pline de Adsense si fara continut real? Dar daca in footer gasesti scris cu litere mici acelasi cuvint cheie in diferite combinatii si repetat de 20 ori?

Ceea ce trebuie sa realizezi este ca algoritmul unui motor de cautare incearca sa analize o pagina in acelasi fel in care o faci si tu. Daca tu vei inchide browserul in 30 de secunde pentru ca pagina arata spammy sint toate sansele ca un motor de cautare sa o considere la fel.

Cel putin la inceput nu incerca sa pacalesti un motor de cautare.Joaca dupa regulile lor, experimenteaza si incerca sa inveti cum “gindesc”.

E clar ca numai apelind la “bunul simt” nu vei reusi intr-un mediu competiv.Mai trebuie sa stii si sa faci multe. Dar cel putin nu vei face greseli de incepator si te vei feri de eventuale penalitati.

PS: postul Ziua2 vine spre seara 🙂

5 replies on “SEO si bunul simt”

 1. Seara buna!
  Se pare ca postul acesta face referire la tinerii SEO-isti care incearca sa spameze fara sa stie nimic privind Black SEO ?
  Desi ma consider un incepator ale SEO-ului stiu notiunile de baza si chiar m-am descurcat de minune in google.ro , poate mai mult cu continutul de calitate cat si noroc optimizand fara sa vreau multe lucruri care nu le stiam.
  Vreau sa ti spun ca imi plac foarte mult articolele tale, chiar am inteles foarte usor ce ai vrut sa explici . Multumesc pentru acest proiect care cred eu va fi un tutorial nemaipomenit, sper ca efortul vostru sa merite, eu unul sunt recunoscator.
  Astept “Ziua 2” cu nerabdare.
  P.S cum ai putea fi contactat pt ca nu vad nici un buton CONTACT :-??

 2. Nu are nici o treaba cu Black Hat postul – este vorba despre exagerari pe care le fac incepatorii.

  Ziua 2 este publicata iar pt contact vezi pagina about.Thx pentru aprecieri si bafta.

 3. Hehe, ti-am zis ca e greu de vazut adresa aia la contact 😀

  Mi se pare foarte corect ce spui si problema o putem reduce la bani (ca toate problemele, nu?). Cu bun simt doar nu rezolvi nimic, cu bun simt si cu bani, esti si curat si esti si sus in cautari 🙂

  Iar cand lumea nu are bani sa investeasca, incearca sa fure…ca se fac de rahat pe parcurs, parca nici nu mai conteaza cand poti obtine o fabuloasa crestere de trafic cu 10%, urmata de un ban.

Comments are closed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221