Scurt ghid de seo

Acest ghid isi propune sa prezinte cei mai importanti factori de ranking din SEO. Am impartit aceste criterii in doua mari categorii : On-site si Off –site.

Criteriile On-site se refera strict la modul in care este prezentata informatia si construit web-situl. Aici intra titlul paginii, felul in care este scrisa informationa etc.

Factorii Off-site se refera la criteriile care nu tin de situl propriu-zis.In aceasta categorie intra linkurile care trimit spre tine si valoarea lor.

Ghid de SEO: criterii On – Site

1. Html Title

Titlu paginii este unul dintre cei mai importanti factori de ranking. Mai clar: daca titlul de pagina nu este corect sansele de a prinde prima pagina sint foarte mici.

Una din greselile foare des intilnite in SEO este crearea unui titlu de pagina gresit.De exemplu firma SC Compania SRL fabrica constructii metalice si vrea sa isi optimizeze web-situl. Greseala pe care o fac este sa puna in titlu pagini numele firmei si nu cuvintul cheie.

1. < title>Sc Compania Srl< /title>
2. < title> Constructii Metalice< /title>
3. < title>Sc Compania Srl – Constructii Metalice< /title>

Varianta 1 este gresita.Ultimele doua titluri sint corecte si relevante pentru cuvintul cheie “constructii metalice”.

Importanta:

2.Descrierea paginii

In princpiu este vorba despre o scurta descriere a paginii. Este un factor de importanta medie deci trebuie tinut cont de el dar nu merita sa investiti foarte mult timp cind o scrieti.

Motoarele de cautare nu considera decit primele 255 de caractere din descriere asa ca nu este cazul sa exagerati cu volumul.

Ideal ar fi sa aveti o descriere cit mai detaliata a paginii si bineinteles sa aveti cuvintul cheie in prezent.Nu exagerati cu plasarea cuvintului cheie.E de ajuns odata, cel mult de doua ori.

Importanta:

3.Cuvintul cheie folosit in content.

Cred ca cel mai logic factor de ranking.E clar ca daca vrei sa apari in primele rezultate pentru un cuvint cheie trebuie sa ai acest cuvint in content.Cu toate astea am vazut destul de multe cazuri in care obtii un loc bun numai cu titlul si multe linkuri spre pagina.(in general pentru cuvinte cheie fara o mare greutate)

Acum ceva timp multi webmasteri se ghidau dupa densitate. Mai precis incercau sa obtina o densitate intre 2 si 5%. Tehnica nu mai este valabila de multisor. Acum Google foloseste un algoritm bazat pe relatia dintre cuvinte.(Latent semantic indexing).

Mai clar: Google analizeaza pagina si cauta cuvinte care sint in legatura cu keyword-ul cautat.De exemplu daca pagina ta este despre cuvintul “masina” , G va cauta termeni/cuvinte legate de “masina”.In mod normal ar trebui sa gasesca cuvinte ca “motor”,”volan”, “drum”.. etc.

Daca robotul va gasi termeni care nu sint relavanti pentru subiect (gen “viagra”) va da o nota proasta respectivei pagini iar sansele de aparitie in primele locuri vor scadea drastic.

Importanta:

4.Cuvintul cheie in H1

H1 vine de la headline 1. H este un tag html folosit pentru a determina un titlu de capitol. Folosirea cuvintului cheie intr-un headline(in interiorul unui tag H1) este un factor de importanta medie.
E bine sa respecta-ti principiile prezentate la ceilati factori. Folosti cuvintul cheie alaturi de alti termeni si nu abuzati cu densitatea.

Importanta:

5.Folosirea cuvintului cheie in tagurile H2,H3,H4…..

La fel ca folosirea cuvintului cheie in H1 acest factor are o influenta medie spre mica.Folosirea excesiva poate dauna pentru ca este vazuta ca o incercare de manipulare a rankingului.

Importanta:

6.Cuvintul cheie in tagurile ALT si TITLE pentru imagini

Folosierea tagurilor ALT si Title nu au o importanta foarte mare in cea ce priveste optimizarea textului dar sint foarte importante cind este vorba de “image search”.

Este recomandat folosirea tagurilor ALT pentru ca pagina sa poata beneficia de eventual trafic provenit din cautarea de imagini dar si pentru a introduce intr-un mod artificial keyword-ul. Bineinteles ca folosirea abuziva a cuvintului cheie in aceste taguri poate aduce penalitati.

Importanta:

7.Cuvintul Cheie in format Bold si/sau Italic

Exista o oarecare contraversa in jurul acestui factor. Sint foarte multi care sustin folosiearea cuvintului cheie in bold sau italic in pagina. O alta parte, ce-i drept mai mica sustine ca acest criteriu nu exista.

Recomandarea mea este folosirea o singura data a tagurilor b/strong sau italic(em) si pe o combinatie care sa cotina cuvintul cheie. Nu va asteptati la un boost puternic. Acest factor are o influenta foarte mica.

Importanta:

8.Cuvintul Cheie in tagul Keywords

Acest factor are cea mai mica influenta dintre criteriile de rankare on-site. Acum 5-6 ani avea o putere mult mai mare dar astazi numai Yahoo mai tine cont de el. Intra in categoria: “Nu va bate-ti capul”.

Importanta:

9.Cuvintul Cheie in numele domeniului

Un domeniu format numai din cuvintul cheie(cuvinte separate prin -) si care eventual are 1-2 ani vechime are mari sanse sa intre in top 10.

Ca factor de ranking acest criteriu are o insemnatate mica. Avantajele apar la backlinking si din cauza ca numele sitului este usor de retinut.

Este mult mai importat ca domeniul sa fie usor de retinut decit sa contina un keyword.

Importanta:

Continuare:
Scurt Ghid de SEO – partea 2
Scurt Ghid de SEO – partea 3
Scurt Ghid de SEO – partea 4

Daca acest ghid iti este util pune un link la tine pe site pentru a fi descoperit si de alti utilizatori.Poti folosi acest cod html :

<a href=”http://www.creturemus.com/scurt-ghid-de-seo/”>Scurt Ghid de SEO</a>

Join the Conversation

3 Comments

  1. Pingback: Ghid de SEO
  2. Pingback: Linkuri 2.0
Leave a comment

Your email address will not be published.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221