Ziua 1: Cuvintele cheie si concurenta

Acesta este primul post din seria de 30, in care eu si Krumel incercam sa aratam cum poate fi construit si optimizat un site astfel incit sa ajunga pe prima pagina in Google.

In urma unei scurte discutii cu Krumel, si fara nici un motiv anume am ales sa construim si optimizam in jurul subiectului: “vacante in Grecia”.

Nu am sa intru in amanunte referitor la alegerea tematicii. Considera-ti ca lucram pentru o agentie de turism care vrea sa domine piata .ro pentru aceasta categorie de oferte. De fapt cred ca asa ar trebui sa inceapa aceasta serie de posturi :

Scenariu:
Eu si Krumel avem un client nou(fictiv). Este vorba de agentia Sc Teduceinvacanta SRL.Clientul nostru nu are o prezenta online , are o gramada de oferte bune pentru concedii in Grecia si vrea sa domine in Google pentru citeva cuvinte cheie.

Bun deci sa incepem treaba,

Primul lucru pe care il facem este sa obtinem o lista de cuvinte cheie si numarul de cautari pe luna.Facem asta pentru a vedea in ce directie trebuie sa tragem. Din punctul meu de vedere nu exista decit un tool pentru acest pas : Google AdWords: Keyword Tool.

Deschidem pagina si incepem sa folosim scriptul.Am pus in form “vacanta grecia” , scris captcha,debifat “use synonymous” si apasat Enter.Si incepem sa analizam rezultatele.

Am ales trei cuvinte cheie. Principal : “Sejur Grecia”. Secundar : “Vacante Grecia”. Si daca avem timp si ne merge bine incercam si pe “Oferte Grecia”.

Sejur Grecia – 8,100 cautari
Vacante Grecia – 5,400 cautari
Oferte Grecia – 14,800 cautari

Atentie – numarul de cautari este aproximativ. Iti poti face o idee despre cit de cautat este acest cuvint cheie dar nu considera acesta informatie ca un posibil numar de utilizatori.

Bun, primul pas este facut. Am stabilit pe ce cuvinte cheie facem otimizarea si presupunem ca al nostru client este de acord cu directia in care vrem sa mergem.Urmatoarea miscare este sa analizam concurenta si sa vedem cit avem de munca.

Personal vad doua etape mari atunci cind trebuie sa urci un site pe prima pozitie. Prima etapa e sa intri in top 10 (prima pagina) si dupa, in etapa a doua sa ataci primul loc.

In momentul in care intri pe prima pagina vei primi ceva traffic. Daca situl tau are continut valoros si ofera informatii folositoare, el va fi apreciat de catre vizitatori, si cel putin teoretic acest lucru te va propulsa in mod natural undeva pe locurile 6-7.(vei primi ceva backlinkuri si se va scrie de tine).Tocmai de aceea cind analizez concurenta pe un cuvint cheie ma uit la siturile de pe locurile 10 si 1.

Analiza locului 10 imi va spune care este minimul necesar, locul 1 cam care ar fi volumul de munca.

La o cautare pe “Sejur Grecia” vad ca pe locul 10 este www.sejurgrecia.ro si pe locul 1 www.sejurgrecia.com. Sa analizam putin concurenta.

Locul 10 : www.sejurgrecia.ro

On site: Titlul si descrierea nu sint foarte clare, nu folosesc h1 au h2, fara continut real pentru indexat .E clar oamenii au ajuns pe locul 10 din greseala.

Linkuri: in Yahoo sint 413 linkuri care pointeaza spre site.Majoritatea vin de la sejuregipt.ro, sejurbulgaria.ro, sejurtunisia.ro si sejurmaroc.ro. Bineinteles toate domeniile au acelasi register si sint hostate pe acelasi ip.

Virsta sitului: mai putin de un an.

Concluzie : Tinta relative usoara.E clar ca interlinkingul intre siturile proprii nu face foarte bine. Optimizare On site nu prea exista.Calitatea informatiei indoielnica.Cel mai mare atu pare sa fie virsta sitului. Cel putin teoretic avem sanse foarte mari sa intram pe prima pagina.

Locul 1 : http://www.sejurgrecia.com/

Onsite:Doar o idee mai bun decit cel de pe locul 10.

Linkuri: Cel putin la prima vedere se prezinta destul de strong:2,055 de backlinks. La a doua vedere treaba nu e chiar asa complicatea.SInt 114 linkuri de la 3 domenii( www.sejurturcia.com, www.sejuregipt.com, www.sejurbulgaria.com – toate pe acelasi ip si controlate de aceeasi persoana), vreo 762 de backlinks de la turistclub.ro, 15 de la www.woow.ro si inca vreo 5 de prin link exchange.

Virsta sitului: Situl a fost spidered by Google pe 11 Februarie 2008.

Concluzie : Categoric mai puternic din pct de vedere SEO decit cel de pe locul 10.Ca atuuri are virsta sitului si linkurile de pe turistclub.ro.

Cam atit pentru acest post.Dupa cum vedeti nu am ales un termen greu pentru .ro ci unul mediu.Sint foarte optimist in ceea ce priveste intrarea pe prima pagina in urmatoarele 4 luni.Deasemena sint sanse foare bune sa luam si primul loc fara sa muncim mai mult decit ne-am propus.

Citeste ce a scris si Krumel si vei afla informatii noi : Alegerea unei nise si a cuvintelor cheie

15 replies on “Ziua 1: Cuvintele cheie si concurenta”

 1. Mult succes cu proiectul, o sa il urmaresc indeaproape 🙂 Ar fi interesant sa explici si cum ai analizat link-urile, ai folosit vreun tool specific, operatorii din motoare, etc.

 2. Adrian,
  Din pacate treaba cu greselile gramaticale, exprimare si formare e valabila. Am avut o zi plina ieri si am publicat postul pe la 9 si ceva seara.Nu am mai avut timpul si rabdarea sa il si corectez.

  In dimineata asta am mai corectat niste prostioare.Daca mai observa-ti ceva greseli lasa-ti un comment cu descrierea “faptei”

 3. Salut, imi spui daca te rog unde gasesc si eu tool-ul afisat in poza “cautare-google-1.jpg”.

  Mersi.

 4. Salut,

  Foarte tare blogul! Felicitari.
  Sunt incepator… si un singur lucru nu-l inteleg. Tot citesc aritcole de genul “O campanie SEO buna trebuie sa tina minim 6 luni”. Ce anume dureaza atat? Adica dupa ce ai facut seo, ce poti face in restu de 5 luni?

Comments are closed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221