Ziua 19 : Forumuri si bloguri do-follow

Astazi, impreuna cu Krumel, prezint inca doua metode de obtinut backlinkuri. Dupa cum ai sa vezi nu sint technici in care sa am foarte mare incredere dar ele pot ajuta intr-un mediu in care concurenta nu este foate puternica sau nu stie foarte mult.

Linkurile din semnatura:

Multe dintre forumurile cunoscute (ex digitalpoint) te lasa sa folosesti un link (sau mai multe) in loc de semnatura. Si cu cit esti mai activ pe acel forum cu atit obtii mai multe linkuri spre situl propriu.

Nu cred ca legaturile astfel obtinute vin si cu o “greutate” demna de luat in seama. Ar trebuie indeplinite mult prea multe condiitii. Subiectul discutiei ar trebui sa fie relevant pentru situl tau, documentul web sa primeasca ceva backlinkuri , numarul de outbound links sa fie mic …etc. A si bineinteles, trebuie ca inginerii de la Google sa nu considere aceasta metoda ca una de “mass producing” si sa aplice vreo devalorizare.

Cu toatea astea, ele pot aduce beneficii substantantiale. In momentul in care esti activ pe un forum vei primi vizite prin acest link semnatura. Daca situl este interesant ai sanse bune sa convertesti un vizitator intr-un utilizator frecvent. Si bineinteles daca te faci remarcat prin calitate poti primi si backlinkuri.

Comentariile pe bloguri do follow.

Reteta este simpla. Cauti pe internet liste cu bloguri do-follow , si incepi sa comentezi posturile care ti se par interesante (sau toate posturile daca ai timp de pierdut). Majoritatea platformelor de bloging te lasa sa pui si un link odata cu comentariul. Atentie insa la ancora folosita. Ma indoiesc ca un admin va publica ceva de la “Mancare pentru papagali si perusi”.

Ca si in cazul precedent, si cam din aceleasi motive, calitatea linkurilor obtinute va fi slaba.Si binenteles vor fi si devalorizate de catre Google pentru ca baietii de acolo stiu cam tot ce se petrece pe net .

Avantajul comentariilor pe bloguri (cu sau fara do follow) este acelasi ca si in cazul semnaturilor din forum. Ai sansa sa fii remarcat de catre alti utilizatori care apoi pot sa iti viziteze situl in mod regulat. Sau, in cel mai fericit caz sa scrie despre tine in blogul personal si sa iti acorde un back link.

Citeste ce a scris si Krumel : Link building prin comentarii pe bloguri si forumuri dofollow

15 replies on “Ziua 19 : Forumuri si bloguri do-follow”

  1. Lasand deoparte faptul ca semnandu-te “castraveti murati” probabil nu o sa-ti fie acceptat niciodata commentul, personal mi-e cam jena sa ma semnez folosind cuvinte cheie. Am facut-o de cateva ori si nu pot spune ca am fost mandru de mine.
    In plus, daca discutia nu este foarte relevanta pentru nisa in care activezi, calitatea backlinkului este extrem de scazuta.
    Atunci…mai bine te semnezi cu nick-nameul cu care esti cunoscut in online, beneficiile acestui lucru, pe termen lung s-ar putea sa fie mult mai mari, o serie de comentarii utile si la obiect putandu-se sa se converteasca in trafic de calitate.

  2. Intr-adevar este destul de jenant sa folosesti cuvinte cheie in semnaturile de pe bloguri. Totusi cred ca anchor textul conteaza destul de mult daca ai niste linkuri in semnatura pe forumuri mari.

  3. Salut,

    Le vom scrie pe toate 🙂 dar nu asa repede. Cit privest locul 1 mai greu : mai mult am vorbit decit am lucrat 🙂

  4. Da,problema este ca multi useri in cazul forumurilor nu prea mai acorda importanta unui neinsemnat link,deoarece in fata lor este un ocean de linkuri…ca si cum te-ai uita dupa un pestisor intr-o mare.Eu raman de parere ca doar continutul ajuta un blog sau un forum.Peste tot te lovesti de sanctiuni google.

Comments are closed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221