Linkuri si liste

Cum fac rost de backlinkuri ?

Invariabil vei primi / gasi un super sfat sub forma de lista. X metode prin care sa obtii linkuri. Cu cit mai mare X cu atit este mai bun articolul/lista.

Aceste liste incep sa faca mai mult rau decit bine. Nu contest valoarea informatiei. Pentru cineva care incepe sa faca SEO o astfel de resursa este un punct de plecare foarte bun.

Problema nu e documentul propriu zis. Cineva a muncit iar efortul trebuie apreciat chiar daca interesul a fost doar obtinerea de backlinks.

Si atunci…. Aceste liste te fac sa nu mai gandesti… Ai un document cu 10, 20 sau 100 de sugestii si incepi sa le aplici orbeste. Nici nu incerci sa vezi daca sfaturile sint bune sau nu..

Scrie de directoare, hai sa facem si noi. Cometarii pe do-follow. Bagi gramada. Si tot asa.

Sa vedem ce gasim pe o lista “Cum sa faci rost de Backlinks“.

Inscrierea in Directoare.

Toata lumea o face. Si daca toata lumea e in stare sa obtina citeva sute de backlinkuri atunci valoarea lor va scade. Sint ferm convins ca, Google devalorizeaza linkurile primite de la directoare. Exceptie ar face cele cu trust rank mare ca Dmoz sau Yahoo Directory.

Contra argumentul unora sint clasarile bune pe anumite keyword-uri (bineinteles obtinute prin inscriere in directoare). Nu zic ca nu se poate. Metoda merge, sau inca merge. Dar numai daca concurenta face acelasi lucru. Si atunci toata treaba devine o chestiune de muschi. Care are mai multi castiga.

O alta chestiune pe care multi dintre noi avem tendinta sa o uitam. Baietii de la Google nu stau degeaba. Nu sint rupti de realitate si citesc tot ce inseamana SEO white sau black.

Inscrierea in directoare este pina la urma o metoda de manipulare si in mod normal ei au intervenit ajustind valoarea acestor linkuri.

Inscrierea de articole.

Metoda asta mi se pare si mai “deosebita” decit directory submission. Nici nu stiu daca se practica pe .ro dar pe .com ea functionea in felul urmator. Scrii un articol , la sfirsitul articolului scrii 2-3 fraze despre tine si injectezi 2-3 linkuri. Urmatorul pas ar fi sa publici acest articol pe situri specializate. Bineinteles ca “specialistii” recomanda: “ cu cit mai multe cu atit mai bine”.

In cazul fericit reusesti sa publici articolul pe vreo 2-3 sute de situri.Daca esti si foare norocos el poate fie preluat de niste spammeri si ajunge pe citeva bloguri obscure.La final, daca totul merge ca la carte obtii vreo 300 de backlinks.

Deci, un articol , ceva munca , si 300 de backlink obtinute… Simplu si eficent , nu ? Dar fara efect.

Chiar daca articolul este unul de exceptie el isi va pierde din valoare incepind cu primul submit. In momentul in care el va fi publicat pe X situri, motoarele de cautare il vor indexa si vor incepe sa ii scada valoarea cu fiecare copie detectata. Si cum siturile pe care il publici sint deja “marcate” valoarea linkurilor din articol va fi diminuata si mai mult. In final vei ajunge sa obtii un numar de linkuri care conteaza extreme de putin.

Singura metoda prin care aceasta tehnica ar fi eficenta este sa scrii un articol nou pentru fiecare site in care vrei sa publici. Dar atunci nu ar fi mai bine sa incerci sa scrii niste guest posturi pe niste situri/bloguri care eventual nu sint nici privite ca sursa de spam ???

Si ma opresc aici pentru azi…..

7 replies on “Linkuri si liste”

  1. Hehe, cam lunga perioada de inactivitate. Welcome back.
    On topic acum:
    Pe .ro inca inscrierea in directoare aduce clasari bune in SERPS , daca ai o buna strategie, asa cum spunea si Krumel intr-unul dintre posturile sale.
    Referitor la articole…hmmm, nu sunt mare fan, prefer oricand mai degraba sa scriu un guest post sau eventual sa cumpar un post pe un blog nisat.

  2. Pingback: Online Juice
  3. Eu unu zic ca atata timp cat exista activitate in a-ti promova site-ul (prin orice metoda gasita in listele despre care se vorbeste), google-ul apreciaza. Auzeam pareri pro si contra comentariilor de tipul “oriunde si oricand”, se pare ca si acestea dau rezultate, dar doar atunci cand nu se face abuz.

  4. Corect “toata treaba devine o chestiune de muschi”.
    De fapt ce vrem? Pozitie buna in Google,Page rank,cititori mai multi,indiferent de calitate,clicuri contabilizate in statistici sau un continut bun al articolelor si pe cititorii care le merita? E o lupta interioara intre a vrea si a putea.Este cineva care poate sa raspunda la intrebarea asta?

Comments are closed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221