Google golden Triangle sau De ce SEO

Acum ceva timp Enquiro, Did-it si Eyetools(firme americane) au facut un studiu incercind sa determine punctele de interes pe p pagina de rezultate Google.

O pagina Google a fost prezentata unui esantion test iar tehnicienii au urmarit miscarile globului ocular si au determinat punctele de interes(vizuale) pentru fiecare participant la test.Datele au fost procesate si in urma acestui experimenta rezultat imaginea de mai jos(un heat map) .

E clar ca “The golden triangle” este acel triunghi galben din coltul stinga sus. Dupa ce au fost analizate datele s-au dat publicitatii urmatoarele statistici.

Pozitia 1 – 100% vizibilitate
Pozitia 2 – 100% vizibilitate
Pozitia 3 – 100% vizibilitate
Pozitia 4 – 85% vizibilitate
Pozitia 5 – 60% vizibilitate
Pozitia 6 – 50% vizibilitate
Pozitia 7 – 50% vizibilitate
Pozitia 8 – 30% vizibilitate
Pozitia 9 – 30% vizibilitate
Pozitia 10 – 20% vizibilitate

Precentele de mai sus ar trebui sa fie si un posibil rapsuns la intrebarea “De ce SEO?”. Un web-site clasat pe primele 3 pozitii este de 5 ori mai vizibil decit cel de pe locul 10. Este vorba de o diferenta mare in conditiile in care ambele situri sint pe prima pagina (primele 10 locuri). Diferenta se mareste considerabil in momentul in care este vorba de locul 1 si locul 15 de exemplu.

The winner takes it all.

2 replies on “Google golden Triangle sau De ce SEO”

  1. E de inteles de ce se cauta oameni care sunt in stare sa urce pe primele 3 locuri site-uri. Insa ajungem la situatia cand trebuie sa se lucreze mai multe keywords / keyphrases si nu mai merge sa te intinzi cu toate pentru podium, mai ales daca nu-ti ajunge nici timpul.

    De aceea pentru shopuri – adwords merge in paralel SEO la inceputuri, cel putin.

  2. Da cel putin pentru faza de inceput Adwords este o solutie f buna.

    Daca sint ceva keywords pe pozitii bune sint si bani ca sa se sustina SEO pentru o armata de keywords.Aici intervine bussines planul si cit de bun e cel care face manage la treaba asta

Comments are closed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221