Chinezul si Vaca

Doua dintre cele mai bune miscari pe marketing online pe care le-am vazut pina acum apartin lui
John Chow si John Cow.

John Chow

Chinezul , aka John Chow este unul dintre cei mai cunoscuti blogeri pe “make money online”.Tipul scoate de pe blogul lui niste sume de bani aproape aberante(cel putin pt un roman).

Strategia lui e simpla : “I Make Money Online by Telling People How Much Money I Make Online”.

Daca citesti posturile lui ai sa fii putin surprins. Si nu in sensul bun. Personal eu nu mai tin minte cind am citit ceva cu adevarat valoros.Si cu toate astea….

La inceputul fiecarui luni el publica un post cu incasarile pe luna precedenta. Sumele prezentate sint foarte mari si cred ca tocmai aceste posturi atrag in mod regulat un nou val de cititori John Chow. Desi suna a “teoria consipratiei”, cred ca omul umfla treaba tocmai pentru a crea un buzz in jurul lui.

O buna perioda de timp Chow a pozat ca the evil dude – a fost banned pe Digg si luat niste penalizari pe Google.Acum strategia e alta si se pare ca ii merge din plin.

Vaca – aka JohnCow.com

Cel care a inceput acest blog l-a vindut acum 1 luna jumatate (vreo 50 de mii de usd) si s-a mutat in Australia.De atunci mi se pare ca posturile au o scadere in ceea ce priveste nivelul de informatie dar ramane unul din cele citite bloguri de catre subsemnatul.

In acest caz strategia a fost simpla: Tipul a postat numai continut de calitate si a luat la misto(macar din pdvd al designului) pe Chow.

Cum atitudinea: “daca Cutare e intr-un fel noi sintem invers” are un succes garantat, blogul s-a ridicat extrem de repede(are sub 6 luni).

Ca virgula concluzie : Doua stategii foarte smart.Prima pune accent pe dorinta oamenilor de a urma un “superstar” si o cale care “ar aduce” succesul. Desi calitatea informatiei este cel putin indoielnica(din pct meu de vedere) blogul inca are succes.

Strategia lui Cow este la fel de inspirata.In timp ce majoritatea bloggerilor incearca sa copieze niste modele de succes, el se diferentiaza prin atitudinea visavi de Chow.Plus calitatea informatiei.

Ps : Daca cauti pe google John Chow ai sa primesti http://www.johncow.com/ ca prim rezultat. 🙂

One reply on “Chinezul si Vaca”

  1. Mai este acum unul “NotJohnChow.com”. Asta e, se agata de el ca vampirii 🙂 Pe JohnChow mai nou post-urile sunt sau guest posts, sau despre marmelade si caracatite, am cam incetat sa-l citesc. Dar din posturile bune, stiu ca si le-a grupat in ceva carte gratuita, poate din alea sa gasesti ceva util.

Comments are closed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221