Backlinks din comentarii

Unul din motive pentru care WordPress este cel mai bun/folosit CMS este si posibilitatea de a lasa comentarii pentru detinatorul sitului.Banuiesc ca cine este cit de cit interesat de SEO stie ca odata cu aceste comentarii poti sa lasi si un link catre situl personal.

In majoritatea cazurilor linkurile sint cu “nofollow” ceea ce nu ajuta foarte mult din punct de vedere a rankingului.Cu toate astea sint bloguri care au scos acest “nofollow” tocmai pentru a stimula cititorii sa lase comentarii.

Daca “sapi” oleaca pe Google ai sa gasesti destule bloguri care au scos acest “nofollow” si care iti pot aduce niste backlinks valoroase.Daca incepi sa lasi comentarii pe bloguri tinteste paginile vechi si care au deja un page rank.La un moment dat am facut un experiment si am gasit vreo 5 backlinks de pr3 in 30 de min.Deci cu vointa se poate.

Si acum La Piece De Resistance…………

Bun, bun. Deci backlinkuri se gasesc dar daca concurenta are vreo 1000 de backlinks inseamna ca trebuie sa muncesti ca un chinez ca sa obtii un numar comparabil.

Aici intervine o minunatie de plugin pt wordpress numit “Top Comentators” (google it). Pluginul asta afiseza un top al celor care lasa comentarii (dupa volumul de comentarii) .Partea frumoasa e ca numele celor care comenteaza poate fi sub forma de link (exact ca la comentariile standart), nu folosesc “nofollow” si in plus se gaseste pe toate paginile blogului.

De exemplu cauta pe google “top commentators KEYWORD”.(nu am testat deci in engleza).Cauta oleaca prin rezultate si ar trebui sa gasesti macar 3-4 bloguri care au acest plugin instalat si in plus sint din acelasi domeniu cu KEYWORD.

Urmatoarea miscare este sa triem aceste bloguri.Ne intereseaza blogurile care au un pr de 3-4 dar pe care nu este f multa activitate.Ca sa te mentii in top trebuie sa ai un anumit nr de cometarii asa ca e bine sa alegi blogurile in care se cometeaza rar dar au posturi multe.

Pentru un blog de fitnes am gasit vreo 5 bloguri cu “top comments” intr-o ora.Ca sa fiu in top trebuie sa am 2-3 comentarii postate pentru un anumit interval.Cele 5 bloguri au impreuna vreo 2000 de pagini indexate care mai devreme sau mai tirziu se vor transforma in backlinks pentru situl meu.

Toate blogurile astea le am puse in bookmark si in fiecare dimineata verific daca mai sint in top.Imi ia cam 5 minute.

Ca sfat foloseste metoda asta cu moderatie.Prea multe backlinkuri intr-o saptamina pot sa faca mai mul rau decit bine. Un blog pe saptamina ar trebui sa fie deajuns.

Lasati comentarii cu rezultatele daca incercati metoda.Pt pro recomand allintext

5 replies on “Backlinks din comentarii”

Comments are closed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221