Copy, Paste and Hit

Se pare ca furtul de content a devenit o practica pe .ro. Toti mai multi webmasteri se pling ca articolele le sint copiate si publicate pe alte situri.Si de foarte multe ori o clona se poate clasa mai sus decit originalul.

Yahoo (si mi se pare ca si Msn) sint in stare sa recunoasca care site detine documentul original si sa penalizeze clonele. Nu si dragul de Google. Nu vi se pare penibil ca cel mai tare motor de cautare nu e in stare sa isi dea seama cine detine documentul original.Si nu se opreste aici.

Cel putin pe .com Seo incepe sa devina un mic razboi.Si in razboi e permis cam totul.Inclusiv technicile de gherila.
Una din metodele de a lovi in concurenta este urmatoarea:
–    copii articolul
–    pui un link catre situl tau
–    publici articolul pe siturile de articole free (sint cel putin 100)

In scurt timp Google va descoperi clonele pe care le-ai raspindit pe net si le va considera ca “duplicate content”. Inclusiv documentul original . Dragut, nu ?

Nu toate siturile sint vulnerabile la acest tip de atac.Cele care sint considerate trusted nu vor fi penalizate.

Daca webmasterul care este “atacat” nu isi da seama de ce se intimpla va fi scos din top 10 destul de repede. In caz ca isi da seama are treaba multa: trebuie sa contacteze siturile de articole si sa ceara stergerea clonelor, sa caute  atacatorul si eventual sa contacteze google.

Exista si o parte buna in povestea asta. Ai grija ca sa pui in articole linkuri catre situl tau (de forma http://www.situltau.com) . Daca aceste articole vor fi furate de catre un script ai toate sansele ca linkul sa ramana sis a beneficezi de un backlink. Daca situl tau are si oleaca de trust vei beneficia de un usor boost.

PS: www.copyscape.com ca sa verifici  daca ti se fura contentul.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221