Ziua3 : Cum sa pornesti websitul

Sfirsitul unei saptamini agitate si aglomerate vine cu postul numarul 3 din seria de 30 pe care o fac cu Krumel. In acest articol vom vorbi despre CMS-uri si despre contructia sitului propriu zis.

Nu va aratam inca “creatia” nostra, cea pe care lucram efectiv, pentru ca inca nu am terminat de facut toate customizarile (greu cu timpul). Sper ca in “ziua 4” sa dezvaluim si numele domeniului si sa vorbim mai pe subiect.

Toate bune si frumoase.Ziua 3 este despre CMS (Content management system) si despre solutia pe care am ales-o.Plus argumentele.

In momentul in care vrei sa incepi un website (vb de modelul classic , cel “de prezentare” cu categorii, subcategorii si articole) ai de ales intre a o solutie “la comanda” sau un CMS care se gaseste “la liber”.

Daca ai de gind sa faci ceva complicat e clar ca trebuie sa apelezi la o firma de programare web. Daca nu,poti sa alegi intre citeva solutii care nu costa si care sint foarte performante.

Printre cele mai bune CMS-uri free la ora actuala sint urmatoarele:

1. WordPress
2. Drupal
3. Joomla
4. Mambo
5. Typo3

Fiecare dintre acestea are avantaje si dezavantaje. Daca nu stii cum merg ar fi bine sa le testezi si sa vezi ce ti se potriveste mai bine.

Pentru acest proiect am ales WordPress. La baza, WordPress este un CMS specializat pentru blogging, dar daca stii sa faca ajustarile necesare poate sa “tina” usor si un site classic.

Printre argumentele pro wordpress :
– O gramada de “theme” (mai pe romaneste – diferite solutii pentru “fata” sitului)
– La fel de multe plugins
– Google vede si indexeaza WordPress-ul foarte bine (tocmai de aceea este unul din tool-urile favorite ale blackhat-erilor)
– Experienta pe care o avem cu acest CMS.

Nu am sa insist asupra instalarii si configurarii wordpress. Este mult prea simplu : ) Copii fisierele , faci o baza de date , redenumesti un fisier si faci copy-paste la username si parola.

Evident ca dupa instalarea wordpress primul lucru pe cre l-am facut a fost sa cautam o tema care sa se potriveasca cu planul nostru. Cum incercam sa devenim resursa nr 1 pentru “vacante in Grecia” (SEO si nu numai) am hotarit sa mergem pe o tema tip “magazin”.

Dupa ce am cotrobait prin folderul “teme wordpress” am ales aceasta tema: Mimbo .Bineinteles ca vom schimba culorile si vom face niste modificari. Dar, in mare, cam acesta va fi formatul.

Cam atit pentru astazi.Cred ca acest post este cel mai non SEO din toata seria si proabil unul dintre cele mai scurte.In acelasi timp trebuie sa stii ca alegerea/dezvoltarea unui CMS corect conteaza foarte mult pentru dezvolatarea ulterioara a sitului.

Citeste ce a spus si Krumel : Alegerea unui cms pentru prezenta online

2 replies on “Ziua3 : Cum sa pornesti websitul”

Comments are closed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221