Ziua 15: Despre numarul de cautari pentru domeniu

Daca pina acum am vorbit despre optimizare on-site, linkuri si alte chestiuni mai mult sau mai putin tehnice, astazi voi scrie despre doua subiecte care aduc putina contraversa in lumea SEO. Prima din cele doua teorii este :

“Un numar mare de cautari pentru domeniu atrage o mai buna pozitionare a respectivului site”


Mai explicit: Daca ai un site iar numarul de cautari pentru el va fi destul de mare(cautari de tipul www.site.com), atunci acest domeniu va fi considerat mai important. Personal nu am reusit sa demonstrez sau sa contrazic aceasta teorie, dar logica din spatele ei mi se pare normala.

Atita timp cit utilizatorii “cauta” acel domeniu inseamna ca el este important pentru un procent din populatie. Si daca acel procent este mare atunci motoarele de cautare vor urca in clasament acel site.

Voi extinde aceasta prima teorie cu un exemplu:

Sa presupunem urmatorul caz :pe un anumit keyword DomeniulA.com este pe primul loc iar DomeniulB.com ocupa locul 3. Daca DomeniulB.com va primi in mod constant mai mult trafic decit DomeniulA.com sint foarte sigur ca ele vor face schimb de locuri mai devreme sau mai tirziu. Cu atit mai mult sint convins de aceasta teorie cu cit celor de la Google le place sa urmeaze conceptul : “Daca poporul cere atunci este important”

A doua terorie este:
“Google urmareste performanta sitului tau prin google toolbar, analytics si alte mijloace. Situl pe care userii pierd mai mult timp, primeste mai multe vizite in mod direct sau are un % bun de clickthroughs va beneficia si de o clasare superiora”.

Personal cred ca aceasta teoria este doar pe jumatate adevarata. In mod cert Google verifica si compara datele obtinute prin toolbar sau analytics dar cred ca o face doar pentru a verifica rezultatele obtinute si nu pentru a le influenta.

Aceasta teoria este destul de raspindita si are si un numar oarecare de adepti.Dar indiferent de ce parte a baricadei se afla cu totii admit ca in cel mai “bun/rau” caz interventia asupra clasamentului este minima.

Atit pentru astazi. Citeste ce a scris si Krumel despre : Traficul ca factor de ranking


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221