Ziua 14: Despre numarul si vechimea backlinkurilor

In partea nr 14 a seriei de Tutoriale Seo am sa vorbesc in continuare despre linkuri si despre citeva caracteristici importante.

Se pare ca unul din criteriile de ranking off-site (zic se pare pentru ca inca nu exista dovezi foare clare – doar experimente) este numarul de IBL –uri noi. Logica pare destul de simpla : un continut valoros va primi in mod constant linkuri noi.

Un caz de discutat aici este momentul in care un document, primeste o cantitate importanta de link-uri intr-un timp foarte scurt, dupa care el nu mai este mentionat atit de des. In mod normal un astfel de comportament atrage cel putin un manual review daca nu cumva si o perioda de sandbox.(Aceasta teorie poate fi folosita si ca argument contra inscrierii automate in directoare)

Ce se intimpla atunci in cazul in care ajungi pe prima pagina la Digg.com sau ai o stire forte hot?

Motoarele de cautare vor face diferenta intre calitarea linkurilor (vezi postul anterior) iar paginile spam sau cele care primesc f multe linkuri de calitate inferiora vor beneficia de un sejur in sandbox. Asa ca daca visezi la : fac o pagina cu oferte affiliate pe orice, spamez phpbb, obtin o tona de linkuri in doua zile si imi iau Bmw-eu …

Scoala ca tre’ sa pleci la scoala. 🙂

Si asa ajungem la alt factor (sau asa zis factor din punctual meu de vedere).Ese vorba despre extensia domeniului care ofera backlink-ul. Pe .com multi se bat (si pe buna dreptate) sa obtina linkuri pe domenii .gov sau .edu. Cred insa ca desi teoria este corecta ea este gresit explicata.

Un site .gov (apartine unei entitati guvernamentale) sau .edu (universitati,academii etc) .Asta inseamna ca va beneficia de o gramada de backlink-uri (catre legi, informatii publice, studii academice etc) si implicit de un grad mare de trust din partea Google. In plus aceste situri nu fac nimic commercial si au o istorie curata. De aici si cantitatea mare de “link -juice” pe care o transfera.

Cred ca atunci cind primesti un link de la un .edu beneficiezi de autoritatea acelui domeniu(care la fel de bine se poate termina in .com sau in .org) si nu de puterea extensiei. Ca un argument in plus : daca teoria ar fi adevarata inseamna ca un site nou .edu ar benefica de un avantaj fata de un classic si la fel de nou .com . Si treaba asta e so non-Google.

Nu in ultimul rind conteaza si vechimea linkului. Adica daca nu te-ai trezit acum trei paragrafe ar fi cazul sa o faci acum : ) . Baietii de la Google au fost destul de destepti (surpriza !!! ) si au realizat ca daca un link ramane live o perioda scurta de timp are sanse foare mari sa fie spam. Si ca un link care ramane in picioare o perioda lunga de timp este the real deal.

Cam atit pentru azi .Citeste si postul lui Krumel despre : Rata de ibl-uri noi si ip-ul lor

One reply on “Ziua 14: Despre numarul si vechimea backlinkurilor”

Comments are closed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221