Ziua 13: Calitatea linkurilor

Foarte multi webmasteri nu fac diferenta intre diferitele tipuri de linkuri. Nu isi dau seama ca un link venit de la site1.com poate fi mult mai bun(sau mai prost) decit un link venit de la site2.com.

In acest moment este relativ usor sa obtii linkuri din inscrierea in direactoare, profil pe siturile de tip web2.0 sau publicarea de articole in siturile de specialitate. Dar este si de ajuns ?

Dupa cum spuneam intr-un post anterior toate aceste linkuri ajuta la numar da nu vin neaparat si cu “greutate”. Metodele clasice si in acelasi timp arhicunoscute pot sa aduca o clasare buna dar in acelasi timp pot da si un fals sentiment de siguranta.

Sa zicem ca faci inscriere in directoare, comentezi pe bloguri cu do-follow, faci rost si de niste linkuri de la siturile 2.0 si ajungi pe prima pagina. Treaba pare ok , ai trafic bunicel si lucrurile merg bine. Trebuie insa sa intelegi ca munca in ceea ce priveste link build-ingul abia incepe.

Modul prin care ai ajuns pe prima pagina este cunoscut cam de toata lumea si asta inseamna ca mai devreme sau mai tirziu cineva care va face rost de mai multe linkuri de pe 2.0, va comenta mai mult pe bloguri do-follow sau va inscrie in mai multe directoare iti va lua locul. La fel de usor cum ai ajuns pe prima pagina tot asa poti sa ajungi si pe pagina 3.

Dupa cum spuneam partea dificila abia incepe. Toate linkurile obtinute prin metodele de mai sus nu sint foarte puternice (mai putin cele venite de la Dmoz si alte citeva directoare) si asta te face vulnerabil.Pentru ati proteja pozitia din prima pagina trebuie sa faci rost de linkuri de la siturile cu greutate.

De exemplu daca ai un blog despre fotbal un link venit dinspe gsp.ro sau prosport.ro va face mult mai mult decit niste linkuri venite de la inscrierea in directoare sau comentarii pe bloguri. Parte cea mai grea este sa faci pe cei de la gsp.ro sa iti dea un link. Si aici intervine calitatea contentului si abilitatea webmasterului in promovarea online.

In concluzie : Fiecare link vine cu o oarecare “greutate”. Mai mare sau mai mica. Dar in 99,99% din cazuri cu cit linkul obtinut este mai usor cu atit are o valorea mai mica. Incearca sa gindesti “outside the box” si sa obtii linkuri de la situri vechi, cu PR mare si privite foarte bine de catre Google.

Krumel a scris despre acest subiect acum o luna : Calitatea backlink-urilor si criterii de evaluare . Eu abia azi. Mea culpa

4 replies on “Ziua 13: Calitatea linkurilor”

  1. Ai perfecta dreptate Remus. Linkuri din directoare si comentarii pe bloguri do follow se pot obtine relativ usor. De asemenea ai perfecta dreptate ca un link de pe un site de autoritate e mina de aur. Beleaua mare e : cum il obtii? Iti spun eu din experienta, calitatea contentului nu te va ajuta sa obtii acel link. De ce ? Din simplul motiv ca siteurile mari cu autoritate nu au nici un interes sa iti faca reclama gratuita tie, ca potential concurent.
    Deci? Cu anume obtinem linkurile???? Ca tot veni vorba, dau o lada de bere+ linkuri sponsorizate pe viata celui care ma ajuta sa obtin un link pe GSP sau Prosport 🙂

  2. Ia fa tu asa :

    1. Angajeaza un flasher – fa un joc mic de fotbal in flash (nimic complicat) doar sa fie simpatic.

    2. Ia un grafician bun si foloseste fetele jucatorilor de la Steua, Rapid si Dinamo (sau mai bine ceva cu Gigi, Borcea si Copos)

    3. Publica jocul la tine pe site si trimite email la toate siturile de sport din .ro inclusiv gsp si prosport.

    4. Trimite berea la adresa @#$#%#@#. Pentru linkuri revin 😀

  3. Nu pot sa inteleg de ce la anumite cuvinte cheie la care este clar ca nu am concurenta, Google ma plaseaza pe pagina a 6 a sau a 7 a. Sunt cuvinte cheie bine optimizate pentru anumite pagini din site la care ar trebui sa apar pe prima pagina si apar mult mai incolo. De exemplu, la site-ul meu de la nume, nu apar la cuvantul cheie “Centura Kuiper” pe pagina despre aceasta centura, decat pe pagina a 6 a, pagina e optimizata bine si sunt foarte putine site-uri care sa aiba aceste cuvinte cheie in pagina. As fi foarte recunoscator daca as primi un raspuns care sa ma scoata din ceata. Multumesc.

Comments are closed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221