Ziua 12: Ancora unui Link

Postul acesta este dedicat “ancorei” si despre cum pozitia unui backlink poate influenta sau nu “increderea” pe care o transmite.

Structura unui link text este de forma : <a href=”http:// www.situl-tau.com”>Ancora</a>.
Dupa cum observi sint doua parti importante : Linkul (adresa sitului spre care pointezi ; in cazul nostru http://www.situltau.com) si ancora: acel text care este vizibil pentru vizitatori.

Motoarele de cautare analizeaza linkurile pe care le primesti, verifica ancora, si claseaza un site mai sus, sau mai jos in functie de numarul de linkuri si ancora acestora. Cind “construiesti” linkuri catre situl tau este important ca ancora sa aiba o “legatura” cu keywordul pe care te axezi.

Daca un site primeste un link cu ancora “case de vacanta” el va fi mai relevant pentru acest termen. Daca tintesti prima pagina pentru acest cuvint trebuie sa ai grija ca linkurile care trimit spre tine sa aiba legatura cu acest termen. Cu alte cuvinte un link cu ancora “SC firma care face case” nu te va ajuta foarte mult in lupta pentru prima pozitie in domeniul “case de vacanta”.

Acum, trebuie sa ai grija sa nu exagerezi si sa nu faci numai linkuri cu ancora cuvintul cheie. In mod normal, un site nu va primi numai linkuri cu o aceeasi ancora. Deci, atunci cind “faci” linkuri trebuie sa ai grija si sa folosesti variatii ale cuvintului cheie sau sinonime.

In cazul nostru, pentru cuvintul “case de vacanta” ai putea sa folosesti:   “case de vacanta din lemn”, “producator case de vacanta” sau “case pentru vacanta”.

Foarte multe din linkurile “fabricate” sint obtinute prin link exchange sau inscrierea in directoare. In acest caz trebuie sa stii ca aceste linkuri influenteaza clasamentul intr-o masura mai mica decit un link care apare in interiorul unui articol. Linkurile in footer, blogroll sau in paginile pentru “link exchage” au de asemenea o influenta mai mica decit cele date ca referinta din interiorul unui articol.

Tocmai de aceea trebuie ca pe linga inscrierea in directoare sau link exchange, sa obtii si linkuri referinta, in interiorul unui articol si inconjurat de content relevant.

In concluzie : Ancora unui link este foarte importanta. Ea determina daca situl care primeste acel link este relevant sau nu pentru un anumit termen. Totodata pozitia link-ului in pagina poata influenta “forta” unui backlink.

Atit pentru astazi, citeste ce a scris si Krumel :Anchor textul unui link

7 replies on “Ziua 12: Ancora unui Link”

  1. Spuneai ca “Tocmai de aceea trebuie ca pe linga inscrierea in directoare sau link exchange, sa obtii si linkuri referinta, in interiorul unui articol si inconjurat de content relevant.”.

    Ce se intampla daca de exemplu am un articol despre case de vacante, pun pe langa el un link catre site-ul meu. Trimit acel articol [acelasi peste tot] in 300 de directoare cu articole si pun in acele articole linkuri cu anchorul “case de vacanta” “producatori de case de vacante” etc.
    Ce vreau sa spun, daca am acelasi articol pe 300 de siteuri diferite, articolul fiind legat de subiectul siteului meu si eu pun diferite anchore catre siteul meu, este eficient d.p.v SEO ?
    Multumesc,

  2. Google va descoperi toate cele 300 de pagini. Apoi va realiza ca e vb de “duplicate content” si va scadea “valorea” acelor linkuri extrem de mult.

    Apoi el nu va indexa cele 300 pagini. Care ar fi rostul ? Sint doar 300 de copii ale aceluiasi document. In final vei daca faci submit in 300 de locuri vei obtine vreo 30 de linkuri de calitate slaba.

    SI totusi aceste linkuri inping pagina in sus.Nu mult dar ajuta.Iar daca concurenta e slaba poti sa ai si surprize placaute.

    In final – trebuie sa iti dai seama ca bajetii de la Google sau Yahoo sint prea smart ca sa fie “pacaliti” asa usor 🙂

  3. Am observat ca subdomeniile.blogspot.com sunt “predispuse” la o indexare rapida a continutului. M-am gandit ca pe langa site-ul principal, sa mai construiesc si un astfel de blog, care va face des referire la site-ul principal. Ar fi vreo problema? Ar depuncta Google acest fapt?

  4. Da poti sa faci chiar mai multe numai ca trebuie sa ai content unic. Dar…. linkurile astea nu vor avea prea mare greutate si deci nu vei vedea rezultate pozitive.

  5. Interesante articolele tale,de mai bine de 1 an am un blog cu teme windows,dar nici o data nu am acordat atentie back-linkurilor..in fine se pare ca am pagerank 0.Merci

Comments are closed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221