Deprecated: Creation of dynamic property wpdb::$categories is deprecated in /home/creturem/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 760

Deprecated: Creation of dynamic property wpdb::$post2cat is deprecated in /home/creturem/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 760

Deprecated: Creation of dynamic property wpdb::$link2cat is deprecated in /home/creturem/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 760

Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/creturem/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1745

Deprecated: Creation of dynamic property WP_Block_Type::$skip_inner_blocks is deprecated in /home/creturem/public_html/wp-includes/class-wp-block-type.php on line 357
Scurt Ghid de SEO – partea 4 – SEO, SEM si Internet

Scurt Ghid de SEO – partea 4

Continuarea articolului Scurt Ghid de SEO – partea 3

6.Vechimea linkului

In acest caz logica este simpla : Daca situl A trimite catre situl B un link si acest link are o vechime de citiva ani insemna ca situl B esre relavant pentru unu anumit keyword si ca a ramas relevant pentru o perioda de x ani.

Din cauza acestui criteriu si a celui care implica vechimea sitului si a documentlor publicate este foare greu pentru un webmaster sa detroneze un site vechi. Lipsa acestei vechimi trebuie compensate printr-un numar mare de linkuri bune si printr-o perfecta optimizre a paginilor.

Importanta:

7. Textul din jurul linkului

Acesta este un factor pe cit de necunoscut pe atit de important. Cind calculeaza greutatea unuui link motoarele de cautare nu se uita numai la ancora, relevanta lui sau vechimea sitului ci si la contentul din jurul linkului. Cu alte cuvinte zonele pentru link exchage din footer sau coloane vor fi identificate si vor scadea greutatea unui link.

Un link natural va aparea inconjurat de content relevant si nu de alte linkuri. De aceea un link plasat in mijlocul unui articol va fi mai valors decit unul in footer.

Importanta:

8.Extensia Domenilui care iti da un backlink

Unul din miturile SEO este ca un link de la un .edu sau .gov are o greutate mai mare decit unul de la un .info. Partial acest mit este adevarat dar nu din cauza extensiei.

Domeniile .edu si .gov aduc un plus pentru ca sint detinute de institutii cu un grad mare de incredere. Acesta incredere este dobindita in timp prin natura contentului si a linkurilor primate si nu din cauza extensiei.

Importanta:

9.Numarul de cautari cu adresa domeniului

De foate multe ori userii nexperimentati vor cauta un site dupa numele domeniului si nu dupa un anumit keyword. Daca aceste cautari sint in numar mare motoarele de cautare vor da un mic plus acelui site.

Importanta:

10. Performata sitului

Motoarele de cautare contorizeaza numarul de clickuri primite(cind afiseaza situl la rezultate) dar si numarul de pagini visitate si timpul pe care un user il petrece pe situl tau(informatii colectate cu ajutorul toolbarului sau a aplicatiilor gen google analytics).

Acest factor nu este foarte important dar……. Daca un site de pe locul 2 primeste mai multe clickuri decit cel de pe numarul unu ele vor face schimb de locuril mai devreme sau mai tirziu. De aceea este important ca titlu unui pagini sa fie relevant si pentru user nu numai pentru motoarele de cautare.

Atentie : In special Google si ghideaza dupa pricipiul : Daca lumea il vrea inseamna ca este important (vezi acest criteriul dar si nr 9.)

Importanta:

11. Verificarea sitului la “Google Webmaster Central”

Acesta nu este un factor de ranking propriu zis dar ajuta la indexare (harta sitului)

Importanta:

Ghid de Seo: Google Manual review

Nu, nu este un mit.Google are implementat un process de manual review.Nu stiu daca in urma acestui manual review situl tau va primi sau nu un plus (sau minus) dar in mod cert mai devreme sau mai tirziu el va fi vazut de catre un angajat Google.

Un numar foare mare de linkuri intr-un timp foare scurt sau alte actiuni care par suspecte iti va trimite situl spre aceasta “revizuire”. Se pare ca acest review nu urmareste decit identificarea siturilor spam si nu se acorda puncte in plus sau minus.

Tocmai de aceea nu am considerat acest lucru ca un criteriu de ranking. Cei care sint atrasi de latura dark a Seo trebuie sa considere acest aspect sis a fie pregati-ti pentru un eventual ban.

Acestea sint cele mai importante criterii pe care motoarele de cautare le considera atunci cind iti rankeaza situl. Daca incerci sa il pozitione-zi pe prima pagina pentu un keyword mediu spre greu acest ghid iti este de ajuns pentru o clasare decenta.

Acest ghid vrea sa prezinte numai princiile de baza ale Seo si in nici un caz subtilitatile necesare pentru a face fata intr-un mediu foarte competitiv.

Final.

Scurt Ghid de SEO
Scurt Ghid de SEO – partea 2
Scurt Ghid de SEO – partea 3
Scurt Ghid de SEO – partea 4

Daca acest ghid iti este util pune un link la tine pe site pentru a fi descoperit si de alti utilizatori.Poti folosi acest cod html :

<a href=”http://www.creturemus.com/scurt-ghid-de-seo/”>Scurt Ghid de SEO</a>


Deprecated: Creation of dynamic property WP_Query::$comments_by_type is deprecated in /home/creturem/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1528

Leave a comment

Your email address will not be published.