Scurt Ghid de SEO – partea 3

Continuarea articolului Scurt Ghid de SEO – partea 2

Ghid de SEO: factori Off Site

1.Numarul de backlinkuri

Numarul de linkuri care pointeaza spre un anumit website este un factor de ranking extreme de important. Daca ai multe linkuri care pointeaza spre tine inseamna ca esti important/oferi informatii valoroase.

Cu cit ai mai multe linkuri care pointeaza spre tine cu atit mai sus te vor “pozitiona” motoarele de cautare.

Importanta:

2.Relevanta linkurilor

Acest factor este strins legat de cel prezentat mai sus.El se refera la cit de relevante sint linkurile pe care situl tau le primeste.

Destul de multi webmasteri sint capabili sa produca un volum mare de linkuri intr-un timp relative scurt.Asta nu inseamana ca ei vor putea sa “urce” un site pe prima pagina(desi este foarte posibil pentru keyword cu concurenta mica).Linkurile create trebuie sa fie relevante pentru situl spre care pointeaza pentru ca Motoarele de cautare sa le ofere “greutate”.

Acest factor are doua aspecte: ancora linkului si cit de relevant este situl care trimite linkul visavi de keyword.

Un link html se prezinta sub forma ancora.

Un link care va folosi drept acora cuvintul cheie va fie mult mai valoros decit un link care foloseste ca ancora termini ca “apasa aici” sau “pagina principala”.

Atentie : folosti variatii/combinatii ale cuvintului cheie atunci cind create linkul. Folosirea aceluiasi format de ancora in majoritatea cazurilor poate atrage penalitati deoarece este vazut ca o incercare de manipulare a rezultatelor (aka Google Bombing).

Un link capata o importanta si mai mare daca vine de la un site care este relavant pentru keyword-ul /subiectul ales.

Exemplu : Ai un forum auto. Un link primit de la un site gen masini.ro va fi mai valoros decit un link primit de la pescuit.ro tocmai pentru ca este mai relevant pentru subiectul tau.

Un link relevant va fi mult mai valors decit altele 5 (la un loc) primite de la situri care nu au nici o legatura cu subiectul.

Importanta:

3.Virsta sitului

Acest factor este foarte important si din pacate nu poate fi controlat de catre webmasteri.Goole (Yahoo si Msn intr-o masura mai mica) aplica un “filtru de imbatrinire” cunoscut si sub numele de sandbox.

Siturile noi vor avea o clasare buna in primele 2-3 saptamini dupa care vor fi trimise in acest “sandbox”. Ele nu se vor putea clasa pentru keyworduri competive pentru o perioda cuprinsa intre 3 si 12 luni.Cu cit cuvintul cheie este mai important cu atit mai mult va sta situl in sandbox.

Acest algoritm a fost implementat pentru a preveni index spamul si pentru a separa siturile valoarease fata de cele care incearca sa “fure” primele locuri prin campanii agresive de link building.

Importanta:

4.Numarul de linkuri noi

Un alt factor important in ceea ce priveste clasarea unui site. Foare multe linkuri primite intr-un timp foarte scurt pot fi benefice dar in acelasi timp pot si dauna.

Un site care primeste o gramada de linkuri naturale (nu sint create de webmaster) poate urca sitului pe primele pozitii pentru ca este considerat ca “hot news”. Daca ritmul de creste a nr de linkuri este constant sansele de a atinge prima pozitie sint foare mari.

In acelasi timp aceasta crestere a nr de linkuri poate dauna daca sitului care pointeaza spre tine sint de slaba calitate sau daca vin de la situri spam.

Importanta:

5.Numarul de pagini noi

Un site care se prezinta cu content nou(si valoros) in mod regulat va avea cistig in fata unuia care nu vine cu ceva nou.Acest criteriu este relativ la tipul sitului: un site de news va avea 100+ pagini noi pe saptamina in timp ce unul pentru constructii sub 10.

De asemenea foare multe pagini pentru un site (care in mod normal adauga una pe saptamina) pot atrage eventuale penalitati.

Un website care acopera un subiect de importanta mica pe 100 de mii de pagini va atrage penalitati si un “manual review” din partea Google.

Importanta:

Continuare:
Scurt Ghid de SEO
Scurt Ghid de SEO – partea 2
Scurt Ghid de SEO – partea 3
Scurt Ghid de SEO – partea 4

Daca consideri acest ghid util pune un link la tine pe site pentru a fi descoperit si de alti utilizatori.Poti folosi acest cod html :

<a href=”http://www.creturemus.com/scurt-ghid-de-seo/”>Scurt Ghid de SEO</a>

Leave a comment

Your email address will not be published.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221