Ziua 4: Titlul paginii, descrierea si keywords

Ok, a venit si “Ziua 4”, post in care voi vorbi despre importata unui titlu corect, a unei descrierei relevante si bineinteles “dezvalui” adresa domeniului.

Titlu unei pagini Html este fara indoiala cel mai important factor de ranking on-site si cu toatea astea foarte multi webmasteri il “construiesc” in mod gresit.

El este primul lucru pe care il citeste un spider si totodata este cel care ar trebui sa arate motorului de cautare despre ce anume este respectiva pagina. In mod normal, un titlu corect din punct de vedere SEO contine cuvintul cheie (singur sau legat de alti termeni) si atit.

Iata 3 exemple de titlu html:

< title > Sc Agentie de turism< /title >
< title > Vacante in grecia< /title>
< title > Vacante in grecia | Sc Agentie de turism < /title >

Prima varianta de titlu este si cea mai frecventa greseala. Google sau alt motor de cautare va citi pagina si o va considera relevanta pentru “Sc Agentie de turism”. Cu un asemenea titlu orice incercare de a iesi in primele rezultate pentru “vacanta in grecia” este sortita esecului.

Ultimele doua variante sint corecte si relevante pentru respectivul cuvint cheie.Atentie cu dimensiunea titlului – Google nu va parsa decit primele 66 de caractere si va face drop la cuvintele incomplete.

Nu incerca sa folosesti cuvintul cheie de mai multe ori .Nu vei reusi decit sa obtii un titlu spammy iar Google te va penaliza pentru incercarea de manipulare.

O alta greseala foarte des intilnita- toate paginile unui site au acelasi titlu.Ce parere ai despre o carte care aceleasi titlu la fiecare capitol ?

Pentru construirea tagului description sint cam aceleasi reguli.Foloseste maximum 255 caractere, nu abuza de keyword si nu folosi aceeasi descriere la toate paginile.

Cit pe ce sa uit:tagul keywords. In momentul de fata numai Yahoo-ul il considera. Daca insisti sa il folosesti ai grija la keyword stuffing.

Cam acestea ar fi principiile de baza pentru titlu, descriere si keywords. Pentru ca in cazul de fata folosim ca CMS wordpressul, am instalat un super plugin : “All in One SEO Plugin“. Este cea mai buna unealta atunci cind vrei sa controlezi titlul si descrierea in wordpress.

Si in final……

Domeniul pe care il vom folosi ca exemplu in aceasta serie de posturi este http://www.vacanta-grecia.com. La 2 saptamini dupa ce l-am ales imi dau seama ca nu e cea mai fericita combinatie.Dar , se poate lucra pe el.

Dupa cum observati websitul este inca in constructie – asteptam criticile dar nu exagerati cu ele 🙂

Citeste ce a scris si Krumel:Titluri de pagini web relevante pentru cautari

7 replies on “Ziua 4: Titlul paginii, descrierea si keywords”

  1. Krumel a avut o mica cadere – “de server” 🙂 – si am pus linkul fara sa pot verifica.
    Mersi mult pt atentionare

  2. Salut din nou. Cat de importanta este pozitionarea cuvantului cheie in titlul paginii?

  3. Pt. shobo – tiltul paginii este cel mai important criteriu pt onsite SEO – deci f important.

  4. Buna seara
    As vrea parerea dvs daca este posibil. Nu sunt sigur ca am procedat bine ( pt motoarele de cautare ) din acest motiv va intreb: este ok ca doar cateva dintre paginile site-ului sa fie scrise altfel decat celelalte? astfel am incercat sa arat exact despre ce este vorba in pagini.

    Va multumesc

  5. Ce pot sa zic , interesant , dar seo pack-ul nu functioneaza, vreau sa ma informez cat mai mult pentru optimizare site, seo si toate uneltele de care am nevoie pentru o optimizare mai buna

Comments are closed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221