Ziua 20: Social Buzz si link building

Cred ca foarte multa lume nu ia in serios partea de Link Buiding in cadrul unui proces SEO. In acest caz, ei fac o foarte mare greseala. Google si Yahoo (se pare ca nu si noul Bing) considera linkurile ca unul din criteriile cele mai importante de ranking. Unii dintre batranii SEO chiar spun ca Link Buiding–ul este cam 70% din ceea ce inseamna un process de optimizare.

Avand in vedere cele spuse mai sus astazi vorbim despre 3 metode standart pentru link building.

Prima din metode este obtinerea de linkuri cu ajutorul Site-urilor Galerii. Mai precis: Ai un site cu un desing atragator si il inscrii in site-uri galerii (google dupa css galleries si vei gasi destule alternative).

Daca website-ul este atragator atunci el va fi aprobat , publicat iar tu vei primi si un backlink (chiar daca uneori cu nofollow). Metoda prezinta si un alt avantaj: Vei primi si foarte multe vizite (chiar daca de la designeri si nu potential clienti) care la randul lor pot “genera” un social buzz si alte posibile back link-uri.

A doua metoda este relativ asemanatoare: Este vorba despre inscrirea pe site-uri Social (sau Web 2.0 – depinde cum vrei sa le numesti). In general acestea te lasa sa iti creezi pagini profil unde poti publica si un link . Daca esti foarte “popular” pe acel site atunci linkul tau va fi vazut de multa lume si de aici posibile noi referinte.

Si in fine, a treia metoda se refera la publicarea de comunicate pe situe-rile specializate. In .ro nu prea se practica dar daca ai un produs serios si un comunicat coerent poti sa atragi atentia unor publicatii si sa beneficiezi de back linkuri noi.

social-buzz

Dupa cum se vede am prezetat aceste metode mai pe scurt. Dar va propun sa cititi urmatoarul paragraf cu atentie :

Aceste metode nu trebuie folosite doar pentru obtinerea unui link.Nu acesta este scopul lor. Ele sint doar un mijloc pentru a creea un Social Buzz. Cu alte cuvinte: daca situl tau nu este interesant si nu prezinta interes pentru useri ,inscrierea  lui pe o mie de web2.0 nu va aduce decit un beneficiu minor. Daca comunicatul tau de presa nu atrage atentia nu vei obtine nici un efect si tot asa…

Cantitatea de link juice pe care o cedeaza site-urile galerie, web 2.0 sau cele care publica comunicate de presa este minuscula. De acea trebuie sa ai grija cum te prezinti si  sa incerci sa oferi continut interesant inainte de a apela la aceste metode.

Krumel scrie despre : Link building prin Galerii CSS, Social Media sau comunicate de presa

5 thoughts on “Ziua 20: Social Buzz si link building”

  1. Util articol!
    Da, ar fi interesant o lista de site-uri romanesti cu link cu ancora si do follow!
    Stie cineva la ce perioade se reevalueza pagerank-ul de catre Google? Sau modul e devaluare?

Comments are closed.