Linkuri externe: un atu in plus

Una din cele mai mari prostii in lumea SEO este afirmatia :”Nu dau link ca imi scade PR/puterea sitului”.

Se pare ca multi dintre webmasteri nu stiu de un foarte important criteriu de ranking:Calitatea linkurilor externe.

Da, in momentul in care iti calculeaza rankingul G nu se uita numai la criteriile on-page sau linkurile care trimit spre tine, dar si catre pontezi un link.

Logica e clara. De exemplu: in momentul in care trimiti userul catre wikipedia (unul din cele mai trusted sites) inseamna ca incerci sa oferi informatii valoroase si detaliate. Asta inseamna ca virgula contentul tau va fi util pentru un eventual cititor pentru ca ofera si linkuri catre resurse de incredere. In concluzie aceasta pagina va avea un atu in plus fata de alta care nu ofera acest tip de linkuri.

Daca un link extern ( catre o sursa de informatie valoara ) poate sa aduca un plus, la fel de adevarat este ca unul catre un site cu probleme poata sa atraga o penalitate.

Cred ca este destul de clar ca un link catre un site care practica spamul atrage o penalizare.

Concluzia : nu fii zgarcit cu linking-ul dar fii atent catre cine pointezi.

Ps: Daca situl tau primeste un link de la catre un spam site nu se ca intimpla nimic.Nu ve-i fi suspus unei penalitati, deindexat sau orice altceva. Daca acest lucru ar fi adevarat Seo nu ar insemna deci “cit de multe spam links trimiti catre concurenta”.

4 replies on “Linkuri externe: un atu in plus”

  1. Perfect de acord cu tine. Am reusit sa aduc un site pe primele locuri la vreo 10 keyword-uri cautate (site-ul e http://www.epic-warcraft.com, keyword-urile sunt warcraft related) doar din external linking de calitate (cam 200 de link-uri catre un site resursa din domeniu), continut care a fost linkat natural si titluri.

    Site-ul l-am vandut ulterior, daca gasesti ceva prostii pe acolo, nu sunt ale mele 😀

    Eu sunt adeptul teoriei ca “you are who you link to”. In plus, link-urile de calitate pot fi de folos vizitatorilor tai si pana la urma, ala e scopul, sa ii facem pe ei fericiti,nu? 🙂 user happy crawler happy

  2. Inca un lucru, si imi cer scuze de double post. Eu sunt convins ca link-urile outbound pot si dauna site-ului tau, dar conteaza foarte mult totalitatea linkurilor ce calitate au. Nu ar fi logic, din punctul de vedere al unui motor de cautare, sa te penalizeze pentru ca ai 10 link-uri bune, dar unul catre un bad neighborhood. Cand ai 10 BNL (bad neighborhood links) si 1 singura de calitate, se poate sa se schimbe placa si mi s-ar parea normal sa fie asa.

  3. Da e clar ca pot dauna : Daca pui un link catre o resursa competenta si folosesti ca ancora cuvintul tau cheie , ridici in valoare aceea resursa.Deci nu folosesti ca ancora cuvintu cheie pt care vrei sa rank.

    Daca ai un trust rank mare nu ai sa patesti nimic daca trimit un link catre un bad boy. Daca nu iei sigur penalizare

Comments are closed.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221