Link Baiting – partea 2

In prima parte am incercat sa prezint intr-un mod destul de alambicat si fara prea mare legatura cu limba romana(promit ca citesc inainte de a posta) ce este un Link Bait si cum te poti folosi de acest concept pentru a castiga linkuri si notorietate in mediul online.

Astazi, despre partea 2: Prezentarea.

In ziua de azi, poti sa ai cel mai bun produs, serviciu sau link bait, daca nu il promovezi nu ai nici o sansa de reusita.Daca crezi ca ai facut o “resursa” buna incearca sa o promovezi.Altfel nimeni nu va afla de ea….

Sint mai multe metode pentru a promova un link bait. Cel mai usor mod il reprezinta website-urile 2.0. Pe .com ai o gramada de optiuni dar nu merg decit cele in engleza. Pe .ro sint mult mai putine dar piata se dezvolta.

Vezi : blogoree.ro, digg.ro sau recomanda.ro.

O alta metoda(probabil cea mai buna dar si cea mai riscanta) este sa trimiti email-uri blogurilor cunoscuti(din domeniul tau) si sa le prezinti resursa. Daca “contentul” tau are valoare sint foarte mari sanse ca acel bloger sa il prezinte pe situl personal. Si astfel primesti si un backlink si o gramada de traffic.

Atentie mare: daca vei fi prea insistent sau ce ai aratat ta va fi de proasta calitate poti sa iti faci o imagine negativa.

O alta metoda cu potential: Lasa comentarii pertinente pe blogurile din domeniul tau.Mai devreme sau mai tiziu proprietarul acelui blog va accesa linkul pe care il lasi. Daca articolul tau place ai toate sansele sa fie si promovat.

Foarte important: ai grija ca userii tai sa poata transmite usor linkul. Vezi share-pluginurile pentru wordpress.

Daca ai facut un articol cu adevarat bun (sau ceva care sa indemne pe altii sa scrie/sa arate la altii) si il promovezi cit de cit ai toate sansele sa ai parte de succes. Este de ajuns ca un bloger cunoscut sa scrie despre tine si se va porni o morisca aducatoare de trafic si linkuri.

Sint foarte multe de spus despre link bait- prea multe pentru doua posturi. Pina una alta doua exemple super tari facute de Lenovo si Samsung

http://www.lenovo.co.uk/tapes/
Citeste intii povestea si apoi vezi filmele

Si videoclipul facut de Samsung :


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/creturem/public_html/wp-includes/functions.php on line 5221